Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN SYDOST

Om du vill lära dig mer om ägarstyrning och styrelsearbete så är vi rätt forum för dig. Vi vill bidra med strategisk styrelsekunskap som ökar regionens tillväxt och skapar värde i ditt företag. Därför stärker vi vår lokala närvaro i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län. På så sätt får du löpande kompetensutveckling och ett värdefullt professionellt nätverk på hemmaplan.

Läs mer om oss...

Nyheter

Styrelseexperten svarar februari 2021

Månadens fråga: Hej, Nils-Erik! Det har gått ett år sedan pandemin tvingade även styrelserna att förändra sitt sätt att mötas via digitala varianter. Vilka för- och nackdelar har det inneburit, tycker DU? Missa inte ”Styrelseexperten svarar”! Vår nestor Nils-Erik Persson svarar varje månad på en vanlig fråga från medlemmar. Mejla gärna om du har en fråga som kan tas upp i ett kommande nyhetsbrev.

Nyheter

Rekrytering av styrelseledamöter

Vill du ha hjälp med att ta fram kandidater till uppdrag som styrelseordförande och/eller styrelseledamot? Nils-Erik Persson, Växjö, har på ett uppskattat sätt har hjälpt ett 100-tal bolag med det. Vi har nu förstärkt vår rekryteringsverksamhet med att också ta in Linda Petersson, Kalmar, som äger bolaget Telin Rekrytering & Konsult AB. Klicka på rubriken så får du mer detaljer!

Utbildning

Samlade styrelseutbildningar våren 2021

Planera din egen personliga kunskapsresa i bolagsstyrning och styrelsearbete hos oss. Vi rustar dig som ägare för ett värdeskapande styrelsearbete och dig som ledamot eller ordförande att göra skillnad i styrelserummet.

Nyheter

Följ StyrelseAkademien Sydost i sociala medier

Du har väl inte missat att följa oss i sociala medier? Där delat vi information om bland annat aktuella händelser, utbildningar och aktiviteter. Vi kommer även bjuda på en del tips kring hur du och din verksamhet kan utvecklas inom styrelseområdet!

Nyheter

Månadens medlem februari 2021: Magnus Forsbrand

Magnus Forsbrand från Karlskrona är en engagerad medlem som driver Techinvestor Sweden. Han har haft VD-rollen i bolag som t ex börsnoterade MultiQ och är just nu ordförande i ALMI Företagspartner Blekinge samt Pro Health Pharma. Ta del av Magnus intressanta tankar om tillväxt, digitalisering och kundfokus. Missa inte heller hans fyra tänkvärda styrelsetips!

Evenemang

Sydost är Årets StyrelseAkademi 2019

Den 6 december 2019 tillkännagavs att StyrelseAkademien Sydost får utmärkelsen ”Årets StyrelseAkademi”. Utmärkelsen delas ut av StyrelseAkademien Sverige som varje år utser en av de 16 lokalföreningarna i landet som ett extra gott föredöme. Här kan du läsa mer om utmärkelsen och nomineringstexten!

Nyheter

12 mars 2021 kl 09-10, digital träff nya medlemmar - om föreningen och medlemskapet

12 mars 2021 kl 09.00 - 10.00 - Digital träff nya medlemmar - Information om föreningen och medlemskapet via Zoom - StyrelseAkademien Sydost och Jönköpings län.

4 mars 2021 Webbinarium kl. 08.30 – 09.30 med Eva Hamilton

2021-03-04 kl. 08.30 – 09.30 Webbinarium med Eva Hamilton i samarbete med StyrelseAkademien Jönköping Hur gör man nytta i en styrelse? Hur leder man medarbetare i förändring som aldrig tar slut? Och hur står man pall när det blåser?

18 mars 2021 kl 08.15-09.30 Webbinarium via Teams med Hans Warén, ordförande Deloitte

Hans Warén, styrelseordförande Deloitte, delar med sig av sina erfarenheter kring framförallt noterade bolag de sista 10 åren. Hans tar även med sina erfarenheter från familjeägda bolag i seminariet.

Utbildning

9 april 2021 kl. 08.30 – 09.30, webbinarium med Amelia Ademo

9 april 2021 Webbinarium kl. 08.30 – 09.30 med Amelia Adamo i samarbete med StyrelseAkademien Jönköping. Hur blir jag en bra styrelseledamot - där både jag och styrelsen blir nöjda. Amelia Adamo om sina erfarenheter om att vara på både rätt och fel plats.

Utbildning

4 mars (dag 1), 9 mars (dag 2) samt 14 april (dag 1) 21 april (dag 2) 2021 - Rätt Fokus SME med certifieriering - Styrelseutbildningar

Digital utbildning Rätt Fokus SME via Zoom. Certifieringsutbildning. Utbildningen ges vid två tillfällen: 4 mars (dag 1), 9 mars (dag 2), 14 april (dag 1), 21 april (dag 2).

Utbildning

22 april 2021 Webbinarium kl. 08.30 – 09.30 med Lottie Knutson

22 april 2021 Webbinarium via Teams kl. 08.30 – 09.30 med Lottie Knutson i samarbete med StyrelseAkademien Jönköping. ”När systemet går ner” – om ledarskap och kommunikation i den digitala och analoga hetluften.

Nyheter

Extra stort onlineutbud under vårterminen: Gå Rätt fokus och få ditt styrelsecertifikat

Ända sedan pandemins start har StyrelseAkademien verkat för att ställa om - inte ställa in. Under vårterminen 2021 görs ännu en satsning med extra många tillfällen att gå certifieringsutbildningen Rätt fokus i styrelsearbetet för aktiebolag (SME) i onlineversion.

Nyheter

Strategin i fokus: Fyra områden för föreningens framtid

VD-ORD: StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd, Ulrika Spåls. Här berättar hon själv om föreningens nya strategiska inriktning de kommande åren. "I det här numret av Professionellt Styrelsearbete tänkte jag redogöra övergripande för de fyra fokusområden vi har identifierat, för att i kommande nummer fördjupa mig i vart och ett av dem."

Nyheter

DEBATT: Vem ska styra företagen?

Som ett led i sin ”Green Deal” har EU-kommissionen nyligen lagt fram idéer om långtgående förändringar av europeisk bolagsrätt. Om de realiseras riskerar det att få förödande följder för privat företagsamhet och därmed för samhällsekonomin i stort. Det skriver Per Lekvall och Ossian Ekdahl i en debattartikel.

Nyheter

Så funkar det: Styrelsens roll vid rekonstruktion

En bra styrelse kan utgöra skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad rekonstruktion. Men det kräver både arbete och kunskap. Ackordscentralens vd, Mikael Kubu, ger goda råd.

Nyheter

Nu finns Master fokus även som onlineutbildning

Nu finns StyrelseAkademiens högre ordförandeutbildning även i onlineversion: "Master fokus i styrelsearbetet: högre ordförandeutbildning – online". Satsningen är ett led i att digitalisera StyrelseAkademiens utbud och att skapa ökad tillgänglighet över hela landet.

Nyheter

Så kan styrelsen lyfta företaget i sociala medier

Säg att du är ordförande i ett litet eller mellanstort företag. Hur kontrollerar du att företaget syns på rätt sätt i sociala medier? Pr-konsulten Edit Künstlicher arbetar dagligen med det, och hennes svar är något överraskande. Eller kanske inte.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: