Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

VÄLKOMMEN TILL
STYRELSEAKADEMIEN SYDOST

Om du vill lära dig mer om ägarstyrning och styrelsearbete så är vi rätt forum för dig. Vi vill bidra med strategisk styrelsekunskap som ökar regionens tillväxt och skapar värde i ditt företag. Därför stärker vi vår lokala närvaro i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län. På så sätt får du löpande kompetensutveckling och ett värdefullt professionellt nätverk på hemmaplan.

Läs mer om oss...

Nyheter

Rekrytering av styrelseledamöter

Vill du ha hjälp med att ta fram kandidater till uppdrag som styrelseordförande och/eller styrelseledamot? Nils-Erik Persson, Växjö, har på ett uppskattat sätt har hjälpt ett 100-tal bolag med det. Vi har nu förstärkt vår rekryteringsverksamhet med att också ta in Linda Petersson, Kalmar, som äger bolaget Telin Rekrytering & Konsult AB. Klicka på rubriken så får du mer detaljer!

Nyheter

Månadens medlem november 2021: Christina Thorstensson

Christina Thorstensson från Vimmerby brinner för besöksnäringen på landsbygden och driver Tjugoettkonsulten. Lär dig mer om hennes verksamhet och styrelseuppdrag. Missa inte hennes tre handfasta styrelsetips!

Evenemang

STYRELSEVECKAN KALMAR LÄN V 46

Vi ordnar tre Styrelseveckor varje år, en i varje län, för kunskap och inspiration. Näst på tur är Styrelseveckan Kalmar län i november med konsekvenser av pandemin som tema. Vill du bli styrelseinspirerad? Anmäl dig till kostnadsfria träffar med temaföredrag, info om StyrelseAkademien och god lunch med nätverkande!

Nyheter

Följ StyrelseAkademien Sydost i sociala medier

Du har väl inte missat att följa oss i sociala medier? Där delat vi information om bland annat aktuella händelser, utbildningar och aktiviteter. Vi kommer även bjuda på en del tips kring hur du och din verksamhet kan utvecklas inom styrelseområdet!

Nyheter

Medlemskap i StyrelseAkademien Sydost

StyrelseAkademien är idag Europas näst största och snabbast växande styrelseinstitut med nära 7000 medlemmar runt om i landet. Vi hjälper dig att göra skillnad i styrelserummet genom utbildning, certifiering i styrelsearbete, styrelseförmedling, opinionsbildning och nätverkande. Här kan du läsa mer om medlemskapet och vad det innehåller.

Nyheter

Styrelseexperten svarar november 2021

Den här gången ställer Nils-Erik själv en fråga till en av dem han rekryterat till ett ordförandeuppdrag. ”Vad upptäckte du i det nya bolaget när du blev dess första externa ordförande?”

Evenemang

Guldklubbeevent Blekinge län (hos JSB Construction AB, Asarum) 2021-10-28 kl 15-16.15.

Nu är det dags att fira den ordförande som utsetts av Guldklubbekommittén till Blekinge läns kandidat 2021 till den nationella utmärkelsen. Så välkommen att fira detta med kaffe/thé och tårta på JSB Construction AB i Asarum där årets länskandidat Klas Ralvert är ordförande sedan 20 år. Läs mer här!

Evenemang

9 november 2021 kl 08.30-17: Ökat fokus Ordföranderollen.

Är du på väg att bli ordförande i ett SME-bolag - antingen privat eller publikt? Eller är du ny som sådan och vill känna större trygghet i rollen? Eller har du varit ordförande ett tag men vill bygga på med teoretiska kunskaper för att utveckla dig? Då är utbildningen Ökat Fokus ordföranderollen en bra investering för dig.

Evenemang

11 november 2021 kl .08.30-17.00 (dag 1 Karlskrona), 18 november kl. 08.30-17.00 (dag 2 Kalmar) - Rätt fokus i styrelsearbetet (SME).

Vill du öka dina kunskaper inom bolagsstyrning och styrelsearbete? Med kursen Rätt Fokus rustar vi dig med viktiga kunskaper som ledamot för att ge trygghet i en roll som innebär både kontroll och strategisk förmåga.

Evenemang

Guldklubbeevent Kronobergs län (PM Restaurang, Växjö) 2021-11-12 kl 11.30-13.00.

Nu är det dags att fira den ordförande som utsetts av Guldklubbekommittén till Kronobergs läns kandidat 2021 till den nationella utmärkelsen. Årets länskandidat är Per-Åke Holgersson, ordförande i Länsförsäkring Kronoberg sedan många år. Så välkommen att fira detta med lunch samt kaffe/thé och tårta på PM Restaurang i Växjö. Läs mer här!

Evenemang

Guldklubbeevent Kalmar län (i Barometerns tidningshus, Kalmar) 2021-11-16 kl 15.30-17.00.

Nu är det dags att fira den ordförande som utsetts av Guldklubbekommittén till Kalmar läns kandidat 2021 till den nationella utmärkelsen. Årets länskandidat är Bennie Ohlsson, ordförande i Gota Media AB. Så välkommen att fira detta med kaffe/thé och tårta i Barometerns tidningshus. Läs mer här!

Evenemang

STYRELSEVECKAN KALMAR LÄN v.46, tema pandemin, "Att leda och kommunicera i stormens öga". 2021-11-15 kl 11.30-13.30.

STYRELSEVECKAN KALMAR LÄN, tema pandemin, "Att leda och kommunicera i stormens öga" med Anna Strömblad, Region Skåne (på Kalmar Science Park), 2021-11-15 kl 11.30-13.30.

Nyheter

Strategin i fokus: Fyra områden för föreningens framtid

VD-ORD: StyrelseAkademien Sverige har fått en ny vd, Ulrika Spåls. Här berättar hon själv om föreningens nya strategiska inriktning de kommande åren. "I det här numret av Professionellt Styrelsearbete tänkte jag redogöra övergripande för de fyra fokusområden vi har identifierat, för att i kommande nummer fördjupa mig i vart och ett av dem."

Nyheter

DEBATT: Vem ska styra företagen?

Som ett led i sin ”Green Deal” har EU-kommissionen nyligen lagt fram idéer om långtgående förändringar av europeisk bolagsrätt. Om de realiseras riskerar det att få förödande följder för privat företagsamhet och därmed för samhällsekonomin i stort. Det skriver Per Lekvall och Ossian Ekdahl i en debattartikel.

Nyheter

Så funkar det: Styrelsens roll vid rekonstruktion

En bra styrelse kan utgöra skillnaden mellan en lyckad och en misslyckad rekonstruktion. Men det kräver både arbete och kunskap. Ackordscentralens vd, Mikael Kubu, ger goda råd.

Nyheter

Nya upplagan av Vägledning till god styrelsesed är här

Den fjärde upplagan av Vägledning till god styrelsesed har uppdaterats med avsnitt om bland annat cyber security, styrelsens relation med det omgivande samhället samt vad man bör tänka på innan man tackar ja till ett styrelseuppdrag.

Nyheter

Nyhet! Utbildning i hybridformat: Styrelseledamot i noterade bolag

Förbered dig inför din roll som styrelseledamot i ett noterat bolag. Vår utbildning motsvarar de kunskapskrav som Nasdaq Stockholm har ställt i sina noteringskrav.

Nyheter

Ökat fokus: Strategi ur ett styrelseperspektiv - 21 oktober

En av styrelsens viktigaste uppgifter är att arbeta med bolagets långsiktiga tillväxt. Under en heldag får du lära dig hur styrelsen kan arbeta med det strategiska arbetet och möta framtiden på ett framgångsrikt sätt.

LÄS MER NYHETER FRÅN HELA STYRELSEAKADEMIEN

Nationella partners: