Filtera på:
StyrelseAkademiens medlemskap

Ett medlemskap i StyrelseAkademien kan skapa nya möjligheter för både dig och din verksamhet.

 

Som medlem erbjuds du kunskapshöjande utbildningar, aktiviteter och får tillgång till vårt breda nätverk. Vi delar med oss av vår kunskap, bland annat via Kunskapsbanken, och i medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete. Dessutom får du medlemspriser på utbildningar och tjänster.

 

Som medlem får du:

 

 

 

Medlemspriser: Du får medlemspriser på utbildningar, kurser, seminarier, utvald styrelselitteratur och olika tjänster som underlättar styrelsearbetet.

REGISTRERA

TOTALT   1 365 SEK
  Moms 25% 235 SEK
  Att betala (medlem) 1 600 SEK
villkoren

KONTAKTA OSS

HITTA LOKAL KONTAKT?

VÄLJ ETT ÄMNE

Månadens medlem Anna Arvsell

Månadens Medlem september 2020: Anna Arvsell, Växjö

Befattning: Olika roller i familjekoncernen Merlinum AB

Medlem i StyrelseAkademien Sydost sedan: 2019

Vill du tipsa om framtida Månadens Medlem?

Maila oss på sydost@styrelseakademien.se

Förening

Månadens medlem september 2020: Anna Arvsell

Vår verksamhetsledare intervjuar varje månad en medlem. September 2020 är turen kommen till Anna Arvsell, för många bekant som Sveriges enda kvinnliga ordförande i SHL.

-Hej Anna! För ett år sedan tog du över ordförandeklubban i Växjö Lakers, hinner du med något annat?...

-Det gör jag även om Coronapandemin inneburit många möten, både fysiska och digitala med Lakers styrelse för att anpassa vår strategi och verksamhet till rådande restriktioner. Dessutom har vi ett VD-byte på gång så det har förstås varit intensivt. Det har också varit många viktiga Teams-möten med SHL och SIF (Svenska Hockey Förbundet).

- Så vad ägnar du dig åt annars dagligdags?

-Min mesta tid lägger jag i vårt familjeföretag Merlinum AB med dess dotterbolag. Störst är Swepart Transmission i Liatorp med ca 220 anställda som tillverkar kugghjul, drivaxlar och växlar åt industrikunder. En av flera kunder är Volvo Scania. Ett av våra växande bolag är Merlinum Forklift AB som konstruerar, tillverkar och marknadsför elektriska gaffeltruckar. Vi håller just nu på att påbörja bygget med en ny fabrik i Ljungby. Merlinum har också gått in som investerare i flera lovande bolag så det tar också sin beskärda tid. För egen del har jag många roller och uppgifter.

-Du är verksam i ett familjeföretag, vilka är fördelarna tycker du?

-Jag är uppfödd i en företagarfamilj så det är en naturlig livsstil för mig att privatliv och arbetsliv flyter ihop.
Min pappa Sture Andersson drev i många år Svetruck i Ljungby med min farbror Holger. Redan i tidig ålder började jag sommarjobba där och alla syskon och kusiner har varit delaktiga så på den vägen är det. När vi sålde vår andel i Svetruck så startade min pappa och vi fyra syskon Merlinum 2012 och förvärvade Swepart Transmission 2013. Fördelarna med att arbeta i ett familjeföretag är att vi är väldigt tajta, snabbfotade och engagerade.

-Hur många styrelseuppdrag har du utöver Lakers och bolagen i Merlinum-koncernen?

-Jag är också ledamot i två fondbolag i fastighetsbranschen i Stockholm som vi har ägande i. Därutöver är jag sedan januari 2020 ordförande i Gimic AB i Växjö som vi också äger andelar i. Swepart är själva kunder till Gimic, som har utvecklat en kognitiv kamera och ett system baserat på en innovativ AI-lösning, och utför kvalitetsinspektioner med hjälp av bildanalys. Vi avsynar tex våra tunga kugghjul. Kvalitetskraven från kunderna är höga och kameraavsyningen ersätter krävande manuell hantering. Vi ser en god utvecklingspotential för Gimic och har därför valt att engagera oss i detta startup-bolag.

-Du gick in som medlem i StyrelseAkademien Sydost för något år sedan. Anledningen?

-Jag har länge tänkt att bygga på mina teoretiska styrelsekunskaper men nu fick jag tummen ur. Jag valde att gå er endagsutbildning ”Ökat Fokus – ordföranderollen” på grund av mina uppdrag i Lakers och Gimic. Utbildningen var mycket givande och jag har kontakt med några av kursdeltagarna nu efteråt. När tid medges nästa år ska jag också komplettera med certifikatutbildningen ”Rätt Fokus i styrelsearbetet”.

-Slutligen Anna, vilka är dina tre bästa styrelseråd?

-Jag har försökt klura ut vad som känns extra viktigt i styrelsearbetet och valt tre ”käpphästar”:

1. NÄRVARO. Särskilt ordförande behöver vara synlig i organisationen, i synnerhet när man är ny. Då får man input som är viktig för genomtänkta styrelsebeslut. Att vara tillgänglig för VD är givetvis också en viktig del.

2. ÖPPENHET. Styrelsearbetet behöver genomsyras av en tillåtande och öppen atmosfär. För att utmana gamla tänkesätt behöver ledamöterna ha mod att ställa ”dumma frågor”.

3. BEREDSKAP. Som ledamot måste man vara väl förberedd. Att läsa igenom underlagen med både kritiska och innovativa ögon behövs för dynamiska styrelsediskussioner. Det handlar om respekt för varandra och den begränsade tid man har för styrelsemötena. Det gäller att utnyttja tiden på bästa sätt!


-Tack för intervjun och lycka till med alla dina engagemang! 

Nationella partners: