Annonseringstjänst för styrelsekompetens

Är bolaget på jakt efter ny kompetens till styrelsen? Då är Styrelseakademiens annonseringstjänst rätt kanal. Här når ni exakt rätt målgrupp: Cirka 8000 kompetenta styrelsekandidater sugna på nya uppdrag. Möjligheten att annonsera efter externa styrelseledamöter, valberedare eller stämmoordförande är öppen för alla bolag.

Varje år annonserar cirka 50 bolag genom oss och det finns goda anledningar. Genom vårt medlemsnätverk av nästan 8 000 styrelseaktiva personer når ni precis rätt målgrupp av kompetenta kandidater. Annonseringen är öppen för alla bolag, medlemmar får givetvis rabatt.

Hur går annonseringen till?

Först av allt fyller ni i vårt annonseringsformulär och laddar upp andra relevanta dokument. Annonsen når sedan cirka 8 000 medlemmar i Styrelseakademien via mejl.

De kan även logga in och se er annons här på vår sajt. De som är intresserade av annonsen skickar in ansökan till er så att ni kan utvärdera alla kandidater i lugn och ro.

Styrelseakademien är alltså inte involverad i själva rekryteringen utan sköter enbart förmedlingen av platsannonser. Styrelseakademien gör inte heller någon granskning i förväg av vare sig bolag eller sökande. Vår erfarenhet är dock att båda parter brukar vara mycket seriösa och kompetenta.

Hitta rätt profil

Vår erfarenhet är att externa styrelseledamöter har mycket att tillföra. De kan till exempel hjälpa ägarna och styrelsen att lyfta blicken, att skapa ordning, reda, tydliga processer och strategier. För att det ska bli bra gäller det dock att ha en tydlig kravprofil och en tydlig vision för sitt bolag. Vårt råd är att utforma annonsen så att det tydligt framgår vilken sorts kompetens ni efterfrågar. Ska ni börja sälja en produkt - sök en säljkunnig person, ska ni expandera till Europa - sök någon som gjort den resan förut. Det kan låta självklart men det tål att upprepas.

Vilka roller kan du annonsera om?

  • Styrelseledamot

  • Styrelseordförande

  • Valberedare

  • Stämmoordförande

JA, JAG VILL ANNONSERA!

  1. Fyll i annons- och kontaktformuläret och bifoga annonsmanus. > Annons- och kontaktformulär

  2. Är du osäker hur manus ska utformas, kontakta först din lokala förening.

  3. När du skickat in formuläret blir du kontaktad av den förening som passar bäst utifrån ditt medlemskap eller bolagets ort. Du får då all hjälp du behöver.

  4. Innan utskick så får du ett korrektur på annonsen för slutgodkännande.

Kontakt vid frågor

Vid frågor, vänligen kontakta din lokala förening. Om du inte vet vilken förening som gäller, kontakta info@styrelseakademien.se

Pris

  • Medlemspris: 9 900 sek + moms

  • Icke medlem: 12 900 sek + moms

*Vi reserverar oss för eventuella prisändringar och lokala avvikelser.

Mer information och inspiration

Vägledning till god styrelsesed

Läs om styrelsens storlek och sammansättning i Styrelseakademiens bok Vägledning till god styrelsesed. Bland annat så lyfts ledamöters kunskap, erfarenhet och bakgrund.

Läs mer

Inspireras av tidigare annonser

Som medlem kan du läsa alla tidigare annonser för att hämta inspiration och få hjälp med frågeställningar som bör besvaras.

Läs mer