Välkommen till Styrelseakademien Sydost

Bland våra ca 320 medlemmar i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län hittar du både erfarna och nya styrelseledamöter, ägare, vd:ar och företagsrådgivare. Vår ambition är att stärka kompetens och nätverk för dessa. Vi arrangerar ca 30 aktiviteter per år och minst två fysiska certifierande Rätt Fokus-utbildningar per halvår i Växjö samt Karlskrona-Kalmar. Bland våra stående aktiviteter är de tre Styrelseveckorna, Guldklubbeevent och AfterBoardWorks. Utöver våra fysiska och digitala Fokus så kan vi skräddarsy utbildningar till företag och föreningar. Varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakt

split

Månadens medlem

Vår verksamhetsledare Charlotte Heliosson intervjuar varje månad en av Styrelseakademien Sydosts medlemmar. Denna gång är det Sandra Ruuda från Gemla utanför Växjö, bl a ordförande för Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer
split

Styrelseveckor i Sydost: Kronobergs län v 17, Blekinge län v 37 och Kalmar län v 47

Varje år arrangerar vi tillsammans med näringslivskontoren i de tre Sydostlänen inspirationsveckor. Dels har vi info om styrelseutbildningar, medlemskap mm och dels har vi inbjudna talare på veckans tema. Vi bjuder både medlemmar och andra företagare på lunch.

Läs mer
split

After(board)Works

För att ni medlemmar ska kunna diskutera styrelsefrågor och nätverka ordnar vi regelbundet After(board)Works, huvudsakligen i Växjö, Kalmar och Karlskrona. Ibland gör vi intressanta företagsbesök, ibland träffas vi på lokal pub/restaurang. Ta gärna med en gäst!

Läs mer
split

Månadens fråga

Styrelseakademien Sydosts egen styrelseexpert Nils-Erik Persson svarar varje månad på en fråga. Denna gång undrar en medlem hur han som VD ska agera när ägaren inte har ett aktivt och sporrande styrelsearbete.

Läs mer
split

Externa ledamöter

Vår förening har länge hjälpt bolag att hitta rätt kompetens till styrelsen, ofta en extern ordförande, för att lyfta styrelsearbetet. Vi kan ta hand om hela processen från annonsering mot alla 8000 medlemmar till bl a ansökningsbekräftelser, kandidaturval och intervjuscheman under ledning av Nils-Erik Persson eller Linda Petersson.

Läs mer
split

Guldklubbeluncher

Varje höst firar vi de lokala vinnarna i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län med tre Guldklubbeluncher. Dessa föredömliga ordförande är också kandidater till den nationella utmärkelsen senare i höst.

Läs mer
split

Aktiviteter

Stort affärsnätverk och kunskapspåfyllnad är centralt för styrelsearbetare. Därför arrangerar vi regelbundet aktiviteter i Sydost tillsammans med våra partners för att du ständigt ska kunna skapa nya kontakter och hålla dig uppdaterad.

Läs mer
split

Utbildningar

För ett framgångsrikt näringsliv i Sydost är aktivt och kompetent styrelsearbete en viktig faktor. Sedan Styrelseakademiens certifiering infördes 2009 är vi Sveriges ledande styrelseutbildare. Välj på bl a Rätt Fokus, Ökat Fokus och Master Fokus, både fysiska och digitala.

Läs mer
split

Medlemskap

Du erbjuds kompetenshöjande styrelseutbildningar, seminarier och rabatterade styrelsetjänster såsom utvärderingar, portaler och ansvarsförsäkring. Digitala Styrelsemagasinet och Kunskapsbanken ingår samt mejl med sökbara styrelseuppdrag över hela landet.

Läs mer

Våra samarbetspartners

Styrelse

Utöver ett lokalt nätverk och personliga relationer, som i sin tur kan leda till uppdrag, kan du gå någon av våra populära utbildningar och certifiera dig i styrelsearbete så att du verkligen gör skillnad i styrelserummet.

Tillsammans med våra strategiska partners bjuder vi in dig till våra nätverksträffar, alltid med inspirerande talare och på intressanta platser. Vi kommer dessutom att erbjuda styrelseevenemang i form av Styrelseveckor, Guldklubban och AfterBoardWork som inspirerar och gör dig bättre rustad att möta framtiden.

Välkommen!

Kenneth Lundin, ordförande 

 • profile

  Kenneth Lundin

  Ordförande

 • profile

  Ulrika Fransson

  Ledamot Kronobergs län

 • profile

  Matz Magnusson

  Ledamot Kronobergs län

 • profile

  Bengt Sjöstedt

  Ledamot Kalmar län

 • profile

  Malin Bornerheim

  Ledamot Blekinge län

 • profile

  Elin Runbert

  Ledamot Blekinge län

 • profile

  Anna Tingfors

  Ledamot Kalmar län

 • profile

  Charlotte Heliosson

  Verksamhetsledare

Valberedning

 • Jan Kellerth, sammankallande

 • Eva-Marie Andersson

 • Lotta Rubensson

 • Mats Ekenstam

Adress

Styrelseakademien Sydost
Framtidsvägen 12 A
351 96 Växjö

Fakturaadress: 
se ovan

Organisationsnummer föreningen:
829502-4072