Välkommen till Styrelseakademien Sydost

Bland våra ca 340 medlemmar i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län hittar du både erfarna och nya styrelseledamöter, ägare, vd:ar och företagsrådgivare. Vår ambition är att stärka kompetens och nätverk för dessa. Vi arrangerar ca 30 aktiviteter per år och minst två fysiska certifierande Rätt Fokus-utbildningar per halvår i Växjö samt Karlskrona-Kalmar. Bland våra stående aktiviteter är Styrelseveckor, Styrelsedilemman, Guldklubbeevent och AfterBoardWorks. Utöver våra fysiska och digitala Fokus så kan vi skräddarsy utbildningar till företag och föreningar. Varmt välkommen att kontakta oss!

 • profile

  Charlotte Heliosson

  Verksamhetsledare, kontakt: sydost@styrelseakademien.se och 0708-113803

split

NYHET! Styrelseinspiratörer

Svårt att komma igång med styrelsearbetet? Anlita en Styrelseinspiratör! Vi har utvecklat denna tjänst mot bakgrund att många ägare behöver hjälp att utveckla sitt styrelsearbete. Med denna mjukstart under 6 månader byggs en god struktur och inriktning för framtiden.

Läs mer
split

Årets styrelse 2024

Från hösten 2024 delas utmärkelsen "Årets styrelse" ut i alla tre Sydostlän för att lyfta förebilder i aktiebolag med minst 3 ledamöter. Meriterande är hållbarhet, teamwork, innovation, sund ekonomi och mångfald. Vill du nominera en styrelse? Mejla sydost@styrelseakademien.se senast 30/4 så ringer vi och ställer några frågor. Vår jury utser sedan länsvinnarna som prisas på olika event i höst.

Läs mer
split

Medlem i fokus

Vår verksamhetsledare intervjuar löpande en av Styrelseakademien Sydosts medlemmar. Denna gång är det dags att lära känna engagerade Gustaf Möller, vd för Kryast i Sverige AB, som delar med sig av styrelsereflektioner och sina 3 bästa styrelsetips!

Läs mer
split

Månadens fråga

Vår parter RosholmDell Advokatbyrå ansvarar för Månadens fråga. Deras goda råd - och även tidigare styrelseexperten Nils-Erik Perssons svar - finns i hjälpsamma samlingsskrifter. Aktuell fråga handlar om ledamöters skadeståndsrisk. Ta gärna del av svaret!

Läs mer
split

Styrelseveckor i Sydost

Varje år arrangerar vi tillsammans med näringslivskontoren i de tre Sydostlänen inspirationsveckor. Dels har vi info om styrelseutbildningar, medlemskap, extern styrelsekompetens och dels har vi talare på veckans tema. Vi bjuder både medlemmar och andra företagare på kostnadsfri lunch eller frukost. 2024 äger dessa rum i Kronobergs län v 16, Blekinge län v 37-38 och Kalmar län v 47.

Läs mer
split

Externa ledamöter

Vår förening har länge hjälpt bolag att hitta rätt kompetens till styrelsen, ofta en extern ordförande, för att lyfta styrelsearbetet. Vi kan ta hand om hela processen från annonsering mot alla 8000 medlemmar till bl a ansökningsbekräftelser, kandidaturval och intervjuscheman under ledning av Linda Petersson.

Läs mer
split

After(board)Works

För att ni medlemmar ska kunna diskutera styrelsefrågor och nätverka ordnar vi regelbundet After(board)Works, huvudsakligen i Växjö, Kalmar och Karlskrona. Ibland gör vi intressanta företagsbesök, ibland träffas vi på lokal pub/restaurang. Ta gärna med en gäst!

Läs mer
split

Guldklubbeluncher

Varje höst firar vi de lokala vinnarna i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län med tre Guldklubbeluncher. Dessa föredömliga ordförande är också kandidater till den nationella utmärkelsen senare i höst.

Läs mer
split

Styrelsedilemma Online

Sedan hösten 2023 kör vi löpande en klurig styrelseutmaning tillsammans med expert i ämnet. Syftet är att öka handlingsberedskapen inför framtida situationer. Läs mer om tidigare och kommande styrelsedilemman samt se korta filmer som summerar.

Läs mer
split

Föreningsstämma

Vi håller vår ordinarie föreningsstämma innan 15 april varje år. Vi roterar mellan Karlskrona, Växjö och Kalmar där vi var 2024. Här hittar du information inför aktuell stämma.

Läs mer
split

Aktiviteter

Stort affärsnätverk och kunskapspåfyllnad är centralt för styrelsearbetare. Därför arrangerar vi regelbundet aktiviteter i Sydost tillsammans med våra partners för att du ständigt ska kunna skapa nya kontakter och hålla dig uppdaterad.

Läs mer
split

Utbildningar

För ett framgångsrikt näringsliv i Sydost är aktivt och kompetent styrelsearbete en viktig faktor. Sedan Styrelseakademiens certifiering infördes 2009 är vi Sveriges ledande styrelseutbildare. Välj på bl a Rätt Fokus, Ökat Fokus och Master Fokus, både fysiska och digitala.

Läs mer
split

Medlemskap

Du erbjuds kompetenshöjande styrelseutbildningar, seminarier och rabatterade styrelsetjänster såsom utvärderingar, portaler och ansvarsförsäkring. Digitala Styrelsemagasinet och Kunskapsbanken ingår samt mejl med sökbara styrelseuppdrag över hela landet.

Läs mer

Våra samarbetspartners

Styrelse

Utöver ett lokalt nätverk och personliga relationer, som i sin tur kan leda till uppdrag, kan du gå någon av våra populära utbildningar och certifiera dig i styrelsearbete så att du verkligen gör skillnad i styrelserummet.

Tillsammans med våra strategiska partners bjuder vi in dig till våra nätverksträffar, alltid med inspirerande talare och på intressanta platser. Vi kommer dessutom att erbjuda styrelseevenemang i form av Styrelseveckor, Guldklubban och AfterBoardWork som inspirerar och gör dig bättre rustad att möta framtiden.

Välkommen!

Kenneth Lundin, ordförande 

 • profile

  Kenneth Lundin

  Ordförande

 • profile

  Ulrika Fransson

  Ledamot Kronobergs län

 • profile

  Matz Magnusson

  Ledamot Kronobergs län

 • profile

  Bengt Sjöstedt

  Ledamot Kalmar län

 • profile

  Malin Bornerheim

  Ledamot Blekinge län

 • profile

  Elin Runbert

  Ledamot Blekinge län

 • profile

  Anna Tingfors

  Ledamot Kalmar län

Valberedning

 • Jan Kellerth, sammankallande

 • Camilla Jönsson, repr Blekinge län

 • Jan-Olof Torstensson, repr Kalmar län

 • Mats Ekenstam, repr Kronobergs län

Adress

Styrelseakademien Sydost
Framtidsvägen 12 A
351 96 Växjö

Fakturaadress: 
se ovan

Organisationsnummer föreningen:
829502-4072