Workshop: Hur profilerar jag mig för styrelseuppdrag?

Söker du dina första styrelseuppdrag eller har du uppdrag och vill göra dig än mer attraktiv för fler? Den här kursen/workshopen vägleder dig hur du profilerar dig för styrelseuppdrag och stärker ditt styrelse-CV.

Vanliga frågeställningar är:
- Hur hittar valberedning och ägare sin externa styrelse?
- Hur gör jag som styrelseledamot för att synliggöra mig som tillgänglig för styrelseuppdrag?

Styrelsen är teamet som ska styra företaget och hjälpa ägarna att realisera sin ägarvilja. När en professionell extern styrelse bemannas tittar valberedning och ägare på varje enskild styrelseledamots kompetens och personliga profil. Som styrelseledamot gäller det att vässa ditt personliga varumärke och tydliggöra din kompetens samt vad du kan bidra med in i styrelsearbetet när du söker uppdrag . 

För vem?

Inga förkunskaper krävs, vi vänder oss till dig som söker dina första styrelseuppdrag och till dig som redan har styrelseuppdrag och vill göra dig ännu mer attraktiv för flera styrelseuppdrag.

Dessa frågeställningar kommer vi att belysa och diskutera under utbildningen

 • Kraven på en styrelseledamot.

 • Hur stärker jag mitt styrelse-CV.

 • Tips och råd till varandra om hur vi vässar det personliga styrelsevarumärket.

 • Rekryteringsprocessen av styrelseledamöter – hur går det till.

 • Styrelsenätverk och var jag söker styrelseuppdrag.

 • Summering av actions för att finna styrelseuppdrag.

Vi avslutar med en summering om hur du kan skapa en personlig actionplan på aktiviteter för att uppnå dina uppsatta mål avseende styrelsearbete.

Praktisk information

För mer information om utbildningen kontakta Camilla Åkerhielm 
tel. 08-400 250 10 eller camilla.akerhielm@styrelseakademien.se

Försäljningsvillkor
Läs våra försäljningsvillkor här

Några av våra tidigare deltagare

 • Även om man genomgått alla möjliga certifieringar och masterutbildningar så är det från gång till annan bra att spendera några timmar på jordnära praktiska saker som många styrelsearbetare går och funderar på, men aldrig talar öppet om, då det av någon outgrundlig anledning förutsätts att man självklart kan allt om detta med att skaffa nya uppdrag med mera.

  Pelle Norberg

 • Jag har tidigare certifierat mig genom Rätt fokus i styrelsearbetet och ville därför lära mig mer om de bästa vägarna till styrelseuppdrag. Jag fick handfasta tips och råd om hur man bygger nätverk. Dessutom träffade jag många intressanta personer.

  Åsa Rydgren

  Senior Publisher och Brand Manager